language

 

 


Hledáte originální benefity pro své zaměstnance či klienty?


darujte některý z našich produktů

%name%

%text%

x %fb-like%

 

 

 


 

Před aplikací

Před aplikací

1 hodina po aplikaci

1 hodina po aplikaci

3 hodiny po aplikaci

3 hodiny po aplikaci

6 hodin po aplikaci

6 hodin po aplikaci

24 hodin po aplikaci

24 hodin po aplikaci

 

 

Tereza Huříková má úvod světového poháru za sebou

Úvod světového poháru - 19. místo

První závod světového poháru MTB XC 2013 má Tereza Huříková za sebou. Podnik hostilo německé městečko Albstadt a nepřipravilo si pro závodníky nic lehkého. Fyzicky i technicky náročnou trať navíc zkrápěl déšť a teploty během víkendu se málokdy vyšplhaly nad 10 stupňů.

Tereza se na start postavila s číslem 23 a i po nájezdu do prvního kola si příčku kolem tohoto místa držela. Úzké traily nedovolovaly časté předjíždění a nebezpečná trať vybízela spíše k jízdě na jistotu, vzhledem k tomu, že se jednalo o první světový pohár, na kterém nikdo nechtěl dopadnout jako např. Němka Sabine Spitz. Ta se po pádu v sobotním tréninku musela podrobit operaci ramene. Podobný osud zasáhl i domácího závodníka a jednoho z hlavních favoritů Manuela Fumice, který se rovněž na start závodů několik týdnů až měsíců nepostaví.

Tereza si v první polovině hlídala svou pozici a v závěru čtvrtého okruhu ze šesti začala stahovat i závodnice před sebou.

"V první půlce jsem neriskovala a jela si svoje. V rudkých kopcích jsem se necítila úplně komfortně, ale i tam se to ve druhé půli závodu chytlo a začala jsem holky dotahovat. Chvíli jsem před sebou měla skupinu bojující o TOP 15, kde jela i má teamová kolegyně Lea Davison, ale do cesty se mi připletla Annie Last a já jsem šla hlavou přes řidítka, přímo mezi diváky. Ti mě pak pomáhali dostat se zpět na trať. Pár míst jsem tím ztratila, ale byla to částečně i má chyba v zápalu boje. Přes Britku jsem se však stejně nakonec dostala a z 26. pozice jsem se prokousala až na konečné 19. místo, kousek za Leu."

Tereza si tak hlavně vylepšila startovní pozici pro příští víkend, kdy se v Novém Městě koná druhý podnik světového poháru.

x