language

 

 


Hledáte originální benefity pro své zaměstnance či klienty?


darujte některý z našich produktů

%name%

%text%

x %fb-like%

 

 

 


 

Před aplikací

Před aplikací

1 hodina po aplikaci

1 hodina po aplikaci

3 hodiny po aplikaci

3 hodiny po aplikaci

6 hodin po aplikaci

6 hodin po aplikaci

24 hodin po aplikaci

24 hodin po aplikaci

 

 

Nástrahy klimatizace - ztuhlá šíje

Nejen v zimě, ale i v tomto období se setkáváme s množstvím pacientů přicházejících do ordinace s bolestmi a omezenou hybností šíje.

Ve většině případů je přítomna bolestivost a zvýšené napětí šíjového svalstva projevující se bolestí v místě, která však často vystřeluje do zátylku, ramene i celé paže a k lopatkám. Příčinou je zejména dlouhodobá špatná poloha hlavy například ve spánku, při déletrvajícím sezení, např. u počítače, či déletrvající jednostranné zátěži na horní končetiny. Dochází tím k dráždění skupin svalů v oblasti, jež vede ke zvýšení napětí a vzniku bolestivých spasmů s omezením hybnosti šíje a s ní související krční a hrudní páteře.

Oblast šíje a krční páteře je odlišná od ostatních, zejména od dolní hrudní a bederní páteře. Je vystavena působení vnějších klimatických změn (je prakticky neustále odkrytá) a zejména v období jara a léta je náchylná k postižení. Neustálé teplotní výkyvy, často pocení v oblasti a vznik vlhkosti s následným působením větru, ranní a večerní chlad – to vše přispívá ke zranitelnosti této oblasti. Nesmíme opominout ani působení klimatizace v automobilech a kancelářích, které klade opět zvýšené nároky na odkryté oblasti páteře.

Vlivem uvedených příčin dochází velmi často k popsaným onemocněním šíje a krční páteře.

Emulze EFFFI red je vyvinuta k ochraně před klimatickým působením na oblast šíje a krční páteře. Díky zastoupení účinných složek skořice a zázvoru proniká do vrstvy svalů a zabraňuje vlivu teplotních změn na oblast. Dochází k hlubokému prohřátí (které však není nepříjemně pociťováno jako horkost), a tím brání působení chladu a větru. Hluboké prohřátí se liší od aplikace některých jiných zahřívacích mastí a emulzí s přítomností např. paprikového výtažku, který způsobuje překrvení kůže a tím paradoxně odkrvení hlubších struktur, které jsou poté více citlivé na klimatické vlivy. Hluboké prohřátí totiž vytváří bariéru v hlubších strukturách, což je v našem případě žádoucí. Zároveň působí na uvolnění zvýšeného bolestivého napětí svalstva v oblasti šíje a krční páteře. Účinná složka borovice, jež je rovněž zastoupená, zabraňuje pronikání vlhkosti a působí protizánětlivě. Tiší tím bolest a opět uvolňuje bolestivá napětí.

Možno tedy konstatovat, že emulze EFFFI red působí nejen preventivně, ale i při obtížích účinně pomáhá k jejich odstranění. Preventivně je aplikace vhodná 1x denně, ale i 1x každý druhý den. Při obtížích pak 1 - 3x denně do odeznění obtíží. Vynikající vstřebatelnost umožňuje rychlou a pohodlnou aplikaci včetně přesného dávkování nezbytného množství (emulze se během 1 minuty kompletně vstřebá a nezanechává pocity mastnoty).

 

MUDr. Ondřej Toman

x